Trekkershut

Een zeer korte geschiedenis

Ooit rolde er een oude schaftwagen het erf op als speelhuisje voor de kinderen. Jaren werd er vrolijk op los getimmerd en geschilderd, waardoor deze ooit zo serieuze schaftwagen (waar eerder nukkige bouwlieden slappe koffie en dikke boterhammen aten) zich nu in de wonderlijkste kleuren en kleurcombinaties mocht tooien. Maar toen de kinderen opgroeiden en de wereld in trokken, bleef de wagen achter.

Toen het weidje waarop de schaftwagen een kampeerveldje werd, mocht de wagen blijven. Want heel soms scheen de zon niet, maar regende het op Den Ouden Dam. En op die druilerige dagen verlangden zelfs de meest geharde kampeerders wel eens naar een droog onderkomen. En zo verstreken er weer 10 jaren.

Ook als het weer tegen zit is het goed toeven
in onze trekkershut. Geniet in het voor- en naseizoen van de wamte van het houtkacheltje.

De Schaftwagen werd oud. En, om eerlijk te zijn, er werd niet meer zo goed voor haar gezorgd. Want ook de campingbaas was oud geworden. Toen er een jonge baas kwam, droomde hij er van de oude wagen nieuw leven in te blazen. 'Dat is ze niet meer waard', zei de Oude Baas. 'Maar ik doe het toch...', dacht de Jonge Baas, want Schaftwagens zijn dromen op wielen. En zo, in een verloren winter, en er eventjes geen fietsers en geen wandelaars waren op Den Ouden Dam, zag hij zijn kans schoon en werd er gezaagd en getimmerd, geschuurd en geschilderd.  Toen het terrein op 1 maart 2023 haar deuren weer opende, was de Schaftwagen een heuze Trekkershut geworden!

Een fijne plek om je even heerlijk terug te trekken, in alle eenvoud en rust. De wagen bevat een waterkoker en een houtkacheltje, maar geen eigen sanitair of kookvoorzieningen.

De belangrijkste informatie op een rijtje

  • Op koude dagen mag het kacheltje worden gebruikt, maar wel in overleg. Een korte gebruiksinstructie is, met het oog op de veiligheid, belangrijk.
  • In de wagen geldt een rookverbod. 
  • Schade door onjuist of onachtzaam gebruik wordt verhaald op de huurder.
  • Beddengoed is inbegregepen in de prijs.
  • Eetgerij is aanwezig, evenals een waterkoker en koffiefilterhouder.
  • De prijs per nacht bedraagt EUR 50,00.
  • Reserveren kan via het reserveringsformulier.
  • Check-in is vanaf 15.00, check-uit om 11.00. In overleg kan daarvan worden afgeweken.