Den Ouden Dam

Den Ouden Dam is een monumentale Betuwse T-boerderij, met op de gevel het jaartal 1832. Waarschijnlijk zijn delen van het huis zoals de deel en de kelder nog beduidend ouder.

De boerderij met de bijbehorende ‘vloedschuur’  ligt hoger dan het omringende land om beschermd te zijn tegen overstromingen van de Rijn en kijkt uit op de oude loop van de Rijn omzoomd met bomen.  Den Ouden Dam ademt zowel binnen als buiten een authentieke sfeer en heeft veel oorspronkelijke elementen.

Den Ouden Dam is al lang niet meer in bedrijf, waardoor er nog veel van de oorspronkelijke stijl en kenmerken bewaard zijn gebleven, zoals de lemen vloer in de deel.

Wel ‘boeren’  wij op kleine schaal naast onze werkzaamheden. Zo houden we geiten en verschillende soorten kippen, lopen er scharrelvarkens rond, is er een bijenstal, een groentetuin met veel klein fruit, zijn er twee hoogstamboomgaardjes met een exclusieve selectie van oude fruitrassen en een kersenboomgaard van 1,5 ha met monumentale hoogstamkersen van verschillende rassen, sommige van voor de oorlog en enkele walnotenbomen.